Hoe maak je een 360° foto?

February 9, 2021

Een 360° foto ontwikkelen is met de technieken van vandaag de dag een fluitje van een cent. Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • zelf een foto maken met Google Street View;
  • zelf een foto maken met professionele apparatuur;
  • het maken van foto’s overlaten aan het team van Tourly.

Zelf een foto maken met Google Street View

Met je telefoon of tablet maak je eenvoudig een 360° foto via de app ‘Google Street View’. Het programma laat je op een gemakkelijke manier een aantal losse foto’s maken, die vervolgens automatisch aan elkaar ‘geplakt’ worden. Zo ontstaat een 360° beeld. De kwaliteit is voor een gratis programma redelijk goed, vooral met iOS als besturingssysteem. Voor Android geldt dat de kwaliteit een stuk lager is. De app werkt het beste bij het fotograferen van ruimtes groter dan 9m2. Dit komt omdat het voor kleine ruimtes moeilijk blijkt om de foto’s op de juiste manier te combineren. Je vindt de app in de App Store en hebt een Google-account nodig om toegang te krijgen. Google legt in dit artikel uit hoe je eenvoudig een 360° foto maakt met het programma.

Zelf een foto maken met professionele apparatuur

Bij Tourly werken we met de QooCam 8K en de bijbehorende software QooCam Studio 2.0 van Kandao. We plaatsen de camera op een statief in het midden van de te fotograferen ruimte. Het apparaat bestaat uit twee camera’s die aan beide kanten een 180° foto maken. Deze worden vervolgens naadloos aan elkaar verbonden zodat een 360° foto ontstaat. De kwaliteit van de foto’s is zeer goed. Bovendien is het apparaat zeer gebruiksvriendelijk, waardoor je in een korte tijd veel foto’s kunt maken.

Het maken van foto’s overlaten aan het team van Tourly

Uiteraard nemen wij het maken van 360° foto’s graag voor je uit handen. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op voor een op maat gemaakt voorstel

Wil je publicatiecodes in bulk aanschaffen zodat je deze kunt delen met een groot aantal gebruikers? Neem dan contact met ons op voor een op maat gemaakt voorstel dat aansluit bij jouw wensen.

Neem contact op